Mestaruusluokan valjakkovalmennusta.

 

Yhteystiedot

Kalalahti valjakot

Osoite:

PERTTULANTIE 33
32100 YPÄJÄ

 

Ota yhteyttä ja poikkea vaikka käymään!

glinkowski falcon 190

Hannu Kalalahti

p. +358 (0)40 860 7600

sp. info@kalalahtivaljakot.fi

 

Hannu on kerännyt laaja-alaisen hevosalan osaamisensa toimittuaan aiemmin Hevosopisto Oy:n toimitusjohtajana. Eläkkeelle siirryttyään meno jatkui hevostilan pyörittämisessä Loimaalla ja valjakkokilpailuja kiertäessä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Hannu on kilpaillut monen kouluttamansa nuoren hevosen ja ponin kanssa niiden kilpailu-urien alkutaipaleella, mutta tärkein ja menestynein Hannun hevosista on ylivoimaisesti Hessin Vihtori eli Vili. Nyt meno jatkuu hieman rauhallisemmissa merkeissä, kun Ypäjän kotitallissa on vähemmän hevosia ja puuhaa.
Hannulla on useita saavutuksia valjakkoajokilpailuista Hessin Vihtorin kanssa, mm. 4 SM-hopeaa, 5 SM-kultaa ja sijoituksia ja voittoja kansainvälisistä kisoista. Vuosina 2011 ja 2013 Hannu starttasi Vilillä valjakkoajon MM-kilpailuissa kartuttaen kansainvälistä kokemustaan. "Kisaura jatkuu, kunnes alkaa hävitä nuoremmilleen" on Hannun ajatuksensa uran jatkosta. Nyt Vili alkaa olla jo ikämies, mutta jäähdyttelee vielä ainakin tämän kauden kilpaillen maltillisesti ja jos kunto on kohdillaan, on kauden 2019 päätähtäimenä PM-kilpailut Oslossa.
Hannun panos on merkittävä jatkossakin valjakkoajokurssien toteutuksessa sekä kilpailujen järjestämisessä Loimaalla.

 

glinkowski falcon 190

Leena Kalalahti

p. +358 (0)40 861 8806

sp. info@kalalahtivaljakot.fi

 

Leena on SRL II-tason lajivalmentaja valjakkoajossa, harrasteohjaaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, kasvatustieteiden maisteri, Ypäjän Hevosopiston opettaja vastuualueinaan PT,AT ja EAT-ryhmiä, sosiaalipedagogisen hevostoimintakoulutuksen kurssijohtaja, HAT ja HASP-koulutusten kehittäjä ja vetäjä, näyttötutkintomestari.

Leena on aloittanut valjakkoajon kansainvälisen kilpailu-uransa v. 2009 hevosenaan Kihin Jussi. Saavutuksina Leenalla on useita sijoituksia ja voittoja niin kansainvälisissä kuin kotimaankin vaikean tason kilpailuissa.
Vuonna 2013 Leena osallistui ponien MM-kilpailuihin Ranskassa upealla pikkuoriilla Vuohimäen Havu. 2016 MM-kisaponina Saksassa oli tuolloin uusi tuttavuus Kalif, jonka kanssa kilpaura jatkuu edelleen. Puoliverihevosella Judym Leena debytoi hevosyksiköiden MM-kilpailuissa 2018 Hollannissa ja myös tämän hevosen kanssa kilpailu-ura jatkuu edelleen. Lisäksi kotitallissa on kasvamassa Havun ja oman kasvatin Hippu-Liinan jälkeläinen v.2017 syntynyt tammavarsa Havuliina, josta on tietenkin kasvamassa valjakkohevonen.
Leena on saanut hyvää palautetta opetuksen selkeydestä, johdonmukaisuudesta ja pitkän opettajakokemuksen tuomasta tilannearviointikyvystä. Valmentautumaan voi tulla kuka vain, jos on motivoitunut ja innostunut. Rakkaudesta lajiin Leena on pitänyt lukuisia koulutuksia, kursseja ja luentoja ja saanut lajin pariin paljon uusia harrastajia. Lisäksi Leenan panos Suomen valjakkoajon kilpailujen järjestäjänä on merkittävä – niin Loimaan kuin Ypäjänkin kilpailut ovat edelleen Leenan vastuulla, hyviä tukijoukkoja tietenkään unohtamatta.
Monipuolinen kokemus hevosavusteisesta toiminnasta erilaisten erityisryhmien kanssa tuo arvokkaita kohtaamisia hevosten kanssa ammattimaisessa ohjauksessa.