Mestaruusluokan valjakkovalmennusta.


Yhteystiedot

Kalalahti valjakot

Osoite:

PERTTULANTIE 33
32100 YPÄJÄ


Ota yhteyttä ja poikkea vaikka käymään!

glinkowski falcon 190

Hannu Kalalahti

p. +358 (0)40 860 7600

sp. valjakot@kalalahti.net


Hannu on kerännyt laaja-alaisen hevosalan osaamisensa toimittuaan aiemmin Hevosopisto Oy:n toimitusjohtajana. Eläkkeelle siirryttyään meno jatkui hevostilan pyörittämisessä Loimaalla ja valjakkokilpailuja kiertäessä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Hannu on kilpaillut monen kouluttamansa nuoren hevosen ja ponin kanssa niiden kilpailu-urien alkutaipaleella, mutta tärkein ja menestynein Hannun hevosista on ylivoimaisesti Hessin Vihtori eli Vili. Nyt meno jatkuu hieman rauhallisemmissa merkeissä, kun Ypäjän kotitallissa on vähemmän hevosia ja puuhaa.
Hannulla on useita saavutuksia valjakkoajokilpailuista Hessin Vihtorin kanssa, mm. 4 SM-hopeaa, 5 SM-kultaa ja sijoituksia ja voittoja kansainvälisistä kisoista. Vuosina 2011 ja 2013 Hannu starttasi Vilillä valjakkoajon MM-kilpailuissa kartuttaen kansainvälistä kokemustaan. "Kisaura jatkuu, kunnes alkaa hävitä nuoremmilleen" on Hannun ajatuksensa uran jatkosta. Valitettavasti Vili menehtyi äkillisesti lokakuussa 2020 eikä sen paikkaa ole mahdollista täysin täyttää ikinä. 


glinkowski falcon 190

Leena Kalalahti

p. +358 (0)40 861 8806

sp. valjakot@kalalahti.net


Leena on SRL II-tason lajivalmentaja valjakkoajossa, harrasteohjaaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, kasvatustieteiden maisteri ja nepsy-valmentaja (04/2023)

Leena on aloittanut valjakkoajon kansainvälisen kilpailu-uransa v. 2009 hevosenaan Kihin Jussi. Saavutuksina Leenalla on useita sijoituksia ja voittoja niin kansainvälisissä kuin kotimaankin vaikean tason kilpailuissa. Hevoset ovat vuosien saatossa vaihtuneet, mutta pisimpään Leenan kisahevosena on ollut puoliveriruuna Judym. Oamlla kasvatillaan Havuliinalla Leena ja Hannu aloittivat helpolla tasolla kilpailemisen viime kaudella ja eiköhän tämä oma neiti ala olla valmis suomenhevosten mestaruuksiin tulevalla kaudella.

Leena on saanut hyvää palautetta opetuksen selkeydestä, johdonmukaisuudesta ja pitkän opettajakokemuksen tuomasta tilannearviointikyvystä. Valmentautumaan voi tulla kuka vain, jos on motivoitunut ja innostunut. Rakkaudesta lajiin Leena on pitänyt lukuisia koulutuksia, kursseja ja luentoja ja saanut lajin pariin paljon uusia harrastajia. Lisäksi Leenan panos Suomen valjakkoajon kilpailujen järjestäjänä on merkittävä.


Monipuolinen kokemus hevosavusteisesta toiminnasta erilaisten erityisryhmien kanssa tuo arvokkaita kohtaamisia hevosten kanssa ammattimaisessa ohjauksessa. Keväällä-23  on mahdollisuus myös neuropsykiatriseen valmennukseen, kun Leena saa opinnot niiltä osin valmiiksi.