Mestaruusluokan valjakkovalmennusta.


Yhteystiedot

Kalalahti valjakot

Osoite:

PERTTULANTIE 33
32100 YPÄJÄ


Ota yhteyttä ja poikkea vaikka käymään!

glinkowski falcon 190

Hannu Kalalahti

p. +358 (0)40 860 7600

sp. valjakot@kalalahti.net


Hannu on kerännyt laaja-alaisen hevosalan osaamisensa toimittuaan aiemmin Hevosopisto Oy:n toimitusjohtajana. Eläkkeelle siirryttyään meno jatkui hevostilan pyörittämisessä Loimaalla ja valjakkokilpailuja kiertäessä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Hannu on kilpaillut monen kouluttamansa nuoren hevosen ja ponin kanssa niiden kilpailu-urien alkutaipaleella, mutta tärkein ja menestynein Hannun hevosista on ylivoimaisesti Hessin Vihtori eli Vili. Nyt meno jatkuu hieman rauhallisemmissa merkeissä, kun Ypäjän kotitallissa on vähemmän hevosia ja puuhaa.
Hannulla on useita saavutuksia valjakkoajokilpailuista Hessin Vihtorin kanssa, mm. 4 SM-hopeaa, 5 SM-kultaa ja sijoituksia ja voittoja kansainvälisistä kisoista. Vuosina 2011 ja 2013 Hannu starttasi Vilillä valjakkoajon MM-kilpailuissa kartuttaen kansainvälistä kokemustaan. "Kisaura jatkuu, kunnes alkaa hävitä nuoremmilleen" on Hannun ajatuksensa uran jatkosta. Valitettavasti Vili menehtyi äkillisesti lokakuussa 2020 eikä sen paikkaa ole mahdollista täysin täyttää ikinä. Seuraavaksi Hannu tullaan näkemään kisa-areenoilla kaudella 2022 uuden hevosensa Aldersainin kanssa.


glinkowski falcon 190

Leena Kalalahti

p. +358 (0)40 861 8806

sp. valjakot@kalalahti.net


Leena on SRL II-tason lajivalmentaja valjakkoajossa, harrasteohjaaja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, kasvatustieteiden maisteri, Ypäjän Hevosopiston opettaja vastuualueinaan hevosavusteiset koulutukset ja valjakkoajo. Lisäksi Leena toimii resurssiohjaajana lastensuojelussa.

Leena on aloittanut valjakkoajon kansainvälisen kilpailu-uransa v. 2009 hevosenaan Kihin Jussi. Saavutuksina Leenalla on useita sijoituksia ja voittoja niin kansainvälisissä kuin kotimaankin vaikean tason kilpailuissa.
Vuonna 2013 Leena osallistui ponien MM-kilpailuihin Ranskassa upealla pikkuoriilla Vuohimäen Havu. 2016 MM-kisaponina Saksassa oli tuolloin uusi tuttavuus Kalif, joka nyt asustaa uudessa kotimaassa Tanskassa.

Puoliverihevosella Judym Leena debytoi hevosyksiköiden MM-kilpailuissa 2018 Hollannissa ja myös tämän hevosen kanssa kilpailu-ura jatkuu edelleen. Valjakko on vuoden 2020 rankingin voittaja ja lyhyestä kisakaudesta 2020 saldona mm. SM hopeaa sekä Viron mestaruusluokan voitto. Vuonna 2021 valjakko voitti SM-kultaa.

Lisäksi kotitallissa on kasvamassa Havun ja oman kasvatin Hippu-Liinan jälkeläinen v.2017 syntynyt tammavarsa Havuliina, josta on tietenkin kasvamassa valjakkohevonen.
Leena on saanut hyvää palautetta opetuksen selkeydestä, johdonmukaisuudesta ja pitkän opettajakokemuksen tuomasta tilannearviointikyvystä. Valmentautumaan voi tulla kuka vain, jos on motivoitunut ja innostunut. Rakkaudesta lajiin Leena on pitänyt lukuisia koulutuksia, kursseja ja luentoja ja saanut lajin pariin paljon uusia harrastajia. Lisäksi Leenan panos Suomen valjakkoajon kilpailujen järjestäjänä on merkittävä – Ypäjän kilpailut ovat edelleen Leenan vastuulla, hyviä tukijoukkoja tietenkään unohtamatta.
Monipuolinen kokemus hevosavusteisesta toiminnasta erilaisten erityisryhmien kanssa tuo arvokkaita kohtaamisia hevosten kanssa ammattimaisessa ohjauksessa.